Ανατροπή με την τιμή στα μπουκαλάκια νερού

Το εμφιαλωμένο νερό δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης, η επιβολή του οποίου ξεκινά στη χώρα μας την 1η Ιουνίου για προϊόντα που η συσκευασία περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).
Πρόκειται για τέλος οκτώ λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος και η καταβολή του οποίου θα επιβαρύνει τους καταναλωτές.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Ελληνικών Εταιρειών Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ότι το εμφιαλωμένο νερό δεν θα επιβαρυνθεί με το τέλος ανακύκλωσης, καθώς «δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το άρθρο 80 του Νόμου 4819/2021 θεσπίζεται, από την 1η Ιουνίου 2022, η επιβολή τέλους ανακύκλωσης, οκτώ (8) λεπτών ανά τεμάχιο προϊόντος, για τα προϊόντα που η συσκευασία τους περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), ενώ η καταβολή του τέλους επιβαρύνει στους καταναλωτές.

Σε συνέχεια της νέας Νομοθετικής διάταξης, ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι κανένα προϊόν του κλάδου του εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και ειδικότερα των Εταιριών Μελών του ΣΕΦΥΜΕΝ, δεν περιέχει πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), σε κανένα υλικό συσκευασίας, φιάλη, ετικέτα, πώμα. Συνεπώς, δεν επιβαρύνεται με το τέλος ανακύκλωσης.

Επίσης, ο ΣΕΦΥΜΕΝ επισημαίνει ότι το σύνολο των υλικών συσκευασίας που χρησιμοποιούν οι Εταιρίες Μέλη του, στο εμφιαλωμένο νερό, είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Από admin