ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 18/06/1944

Στις 18 Ιουνίου του 2022  σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέσθηκε μετά από 78 χρόνια θεία λειτουργία στον Παλαιο Ναό του Αγίου Νικολάου Σπερχειάδας, στα πλαίσια της Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Σπερχειάδας στις 18/06/1944.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μακρακώμης και την Κοινότητα Σπερχειάδας και εντάχθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας αναγνώρισης της Σπερχειάδας ως «Μαρτυρική Πόλη». Μια προσπάθεια τεράστιας σημασίας καθώς η ευθύνη όλων μας είναι ιστορική.

Οφείλουμε απέναντι στους συμπολίτες μας που υπέστησαν τη βαρβαρότητα της ναζιστικής λαίλαπας, την ολοκληρωτική καταστροφή και έχουν φύγει από τη ζωή, την αναγνώριση της θυσίας τους.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Γεώργιος Χαντζής, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπερχειάδας κ.Νικόλαος Τζιβελέκας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σπερχειάδας κ. Σταθοκώστας Γεώργιος, Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μακρακώμης Αντιπύραρχος κ. Χρήστος Μπάρκας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, τα μέλη της επιτροπής για την προσπάθεια χαρακτηρισμού της Κοινότητας Σπερχειάδας ως «Μαρτυρική Πόλη» : ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης, η κα. Βασιλική Λάζου, ο κ. Παρασκευάς Φούντας, ο κ. Βασίλειος Κανέλλος και η κα. Χαρίκλεια Μπαλλή.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Βασίλειο Κανέλλο για την προσφορά του στην καταγραφή της ιστορίας και της λαογραφίας του τόπου μας.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Από admin