Η Πατρίς Αγνωµονούσα………
25 Μαρτίου 2023 σήμερα, μια σπουδαία καί ιστορική ημέρα!!!!
202 χρόνια πριν μιά αλλη ιστορική μέρα απ τίς ιστορικότερες τού εθνους τών ΕΛΛΗΝΩΝ ξεπήδησε η σπίθα της ελευθερίας, που φούντωσε και έγραψε μια λαμπρή σελίδα ιστορίας για τον Ελληνισμό.
Ο τόπος μας, η Ρούμελη, όπως όλες οι περιοχές τής πατρίδας μας, πρωτοστάτησε στον αγώνα για την αποτίναξη της σκλαβιάς και οι Ρουμελιώτες οπλαρχηγοί πρωτοστατούντος τού Αθανασίου Διάκου συντάχθηκαν από τους πρώτους στον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση τού έθνους.
Τιμή καί δόξα λοιπόν στους αγωνιστές μας, ανώνυμους και επώνυμους, που πολέμησαν για λευτεριά και δικαιοσύνη.
Η γιορτή όμως δεν είναι μόνο λόγια, αλλά και πράξη. Η Ρούμελη είναι τόπος ηρώων και υψηλών πράξεων αυτοθυσίας. (Θερμοπύλες…Γοργοπόταμος)
Ποιον δεν έχει συγκινήσει το μαρτύριο του Αθανασίου Διάκου;
Ένός ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ήρωα που δόξασε τον τόπο μας και την πατρίδα.
Σήμερα λοιπόν πού τό ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ γιορτάζει τά 202 χρόνια από τήν έναρξή τού απελευθερωτικού αγώνα ΑΥΤΟΣ Ο ΗΡΩΑΣ όπως καί πολλοί αλλοι ΗΡΩΕΣ τού απελευθερωτικού αγώνα είναι ντροπιασμένος καί “φυλακισμένος” ….Καί εξηγώ:
Μετά τον διασυρμό από την ψυχανώμαλη σκηνοθέτη της υποκουλτούρας που ανέβασε θεατρική παράσταση με τον Αθανάσιο Διάκο σύγχρονο “ρατσιστή σουβλατζή”, η εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου “Κεντρική Οδός” αποφάσισε να αναλάβει την σκυτάλη στο επαίσχυντο έργο της ιστορικής λήθης! Όπου Κεντρική Οδός βλέπε Νέα Οδός, δηλαδή κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Περιστέρης), Ferrovial (Λατινική Αμερική), ACS (Ισπανία).
Τον παλιό καλό καιρό πριν αποδοθεί το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είναι γνωστό ως η “ευθεία πριν τη Λαμία”, το μνημείο της Αλαμάνας ήταν επισκέψιμο στον οποιονδήποτε, ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ, παραπλεύρως της εθνικής οδού.
Εχω προσωπική γνώμη καθ’ ότι κατοικώ σε χωριό πλησίον τού χώρου.
Υπήρχε και η σχετική επιγραφή που οδηγούσε στο χώρο στάθμευσης και το παρακείμενο μνημείο.
Τέλος τις νυκτερινές ώρες το σημείο φωταγωγείτο όπως και άλλα σημαντικά μνημεία στην χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια που η εθνική οδός αναβαθμίστηκε σε αυτοκινητόδρομο, άλλαξαν όλα:
Η ενημερωτική πινακίδα αφαιρέθηκε. Ο χώρος στάθμευσης που υπήρχε έμπροσθεν του μνημείου ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ,καθ’ ότι τοποθετήθηκε μπαρα,καί μεταφέρθηκε για “τεχνικούς λόγους” αρκετά μέτρα παρακάτω.
Η πρόσβαση γίνεται από ένα τσιμεντένιο μονοπάτι που οδηγεί στο μνημείο εντελώς τυχαία αφού όπως προανέφερα ο χώρος στάθμευσης κατασκευάστηκε δεκάδες μέτρα μετά το μνημείο. Τέλος ο νυκτερινός φωτισμός καταργήθηκε αφού θεωρήθηκε περιττή η χρήση του.
Εδώ την ημέρα δεν μπορείς να διακρίνεις το μνημείο, ποιος θα το αναζητήσει την νύκτα;
Αποτέλεσμα της χωροταξικής αυτής επέμβασης είναι το μνημείο να “εξαφανιστεί” ακόμα και από τους έμπειρους οδηγούς που συστηματικά περνούν από το σημείο και θυμούνται πως κάπου εκεί βρίσκεται ο τύμβος του νεότερου Λεωνίδα της ελληνικής ιστορίας. Λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά τον μνημείο του Σπαρτιάτη προγόνου του στις Θερμοπύλες, ο ιστορικός τόπος της λεβέντικης αντίστασης του Αθανάσιου Διάκου στον ισχυρότερο Ομέρ Βρυώνη, ουσιαστικά αγνοείται!
Ακόμα ένα σύμβολο της ανυποχώρητης ελληνικής ψυχής ακόμη και όταν ο αγώνας με τον αντίπαλο είναι προδικασμένος.
Ένα επίσης παντοτινό ενθύμιο της βαρβαρότητας του ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥ Τούρκου κατακτητή που δεν διστάζει να δολοφονήσει τον ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ αιχμάλωτο του με το πιο φρικτό μαρτύριο, ακριβώς όπως οι ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ υπάνθρωποι εξοντώνουν τους αιχμαλώτους τους σήμερα ανά τον κόσμο.
Υ.Γ: ΑΠΑΙΤΩ από τήν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ !!!!! (δέν αιτούμαι) ως ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ άμεση απελευθέρωση τού ΙΕΡΟΥ ΤΟΠΟΥ από καθε τί πού αποτρέπει τόν κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ πού επιθυμει να ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ καί να αποθέσει ενα λουλουδι στό μνημείο τού ΗΡΩΑ ΤΏΝ ΗΡΩΩΝ τιμώντας τήν ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥ καί τήν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!!
Οπως επίσης αμεση αποκατάσταση τών οποιων βλαβών εχουν γίνει σε ολα τά μνημεία-ανδριάντες ολων τών ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ !!!!

Από admin