Αυτές είναι οι ομάδες που είναι πιθανότερο να τσιμπήσουν

Λίγα πράγματα μας ενοχλούν το καλοκαίρι περισσότερο από τα κουνούπια, κάποιους όμως του ενοχλούν λίγο περισσότερο!

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, τα κουνούπια  μπορούν να αναγνωρίσουν μελλοντικά θύματα από απόσταση 50 μέτρων, ενώ αγαπούν τον ιδρώτα, το αλκοόλ, την ομάδα αίματος 0 και…  το διοξείδιο του άνθρακα.

Άτομα με ομάδα αίματος Ο

Ο τύπος αίματος φαίνεται πως είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση των κουνουπιών.

Τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι τα πιο περιζήτητα, καθώς αν έχετε αυτή την ομάδα αίματος, έχετε 83% περισσότερες πιθανότητες να σας προτιμήσουν.

Από την άλλη, τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι τα λιγότερο περιζήτητα από τα κουνούπια.

Δεν είναι γνωστό ακριβώς γιατί τα άτομα με τον τύπο αίματος 0 προσελκύουν περισσότερο τα κουνούπια, ωστόσο μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι τα θηλυκά βασίζονται σε συγκεκριμένες πρωτεΐνες στο αίμα μας για να παράγουν γόνιμα ωάρια.

Έγκυες γυναίκες

Τα κουνούπια χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το αέριο που εκπνέουμε, για να βρουν τους στόχους τους.

«Τα μεγαλύτερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, εκπέμπουν περισσότερο CO2 από τα άτομα με μέσο βάρος», σημειώνει ο Δρ Sujay Dutta του Τμήματος Λοιμωδών Ασθενειών στο Los Robles Hospital & Medical Center στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αγαπούν το αλκοόλ

Η συμβουλή των ειδικών είναι να αποφεύγετε, παράλληλα, όσο το δυνατόν περισσότερο το αλκοόλ στην ύπαιθρο, γιατί η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο τσιμπήματος από κουνούπια.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν τρόφιμα που να αποτρέπουν τα κουνούπια σύμφωνα με τον Δρ. Dutta – ο οποίος τονίζει ότι είναι αβάσιμοι ισχυρισμοί ότι το σκόρδο ή οι μπανάνες απομακρύνουν τα κουνούπια.

… και τον ιδρώτα

Τα κουνούπια αγαπούν, τέλος, τον ιδρώτα και κατ’ επέκταση τους αθλητές.

Κι ενώ δεν μπορείτε να περιορίσετε την εφίδρωσή σας,  μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο τσιμπήματος εάν πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε την ποσότητα των χημικών ουσιών στον ιδρώτα μας

Από admin