Υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. θα είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης.

Η Ανακοίνωση:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από τότε που επέλεξα να εμπλακώ στο δημόσιο γίγνεσθαι της Φθιώτιδας. 

Με εμπιστευτήκατε από την ηλικία των 29 ετών και με εκλέξατε τρεις φορές νομαρχιακό σύμβουλο και κάθε φορά όλο και πιο ψηλά. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 μου δώσατε υπέρτατη τιμή και με εκλέξατε πρώτο των πρώτων περιφερειακό σύμβουλο. Τα λόγια στερεύουν για να ανταποδώσω την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη φιλία, που απολαμβάνω όλα αυτά τα χρόνια από άκρη σε άκρη της Περιφερειακής μας Ενότητας. Ελπίζω μέσα από τους θώκους του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του αντινομάρχη και του αντιπεριφερειάρχη να κάλυψα και να ικανοποίησα έστω το μίνιμουμ των προσδοκιών σας στο πρόσωπό μου. Μακάρι το ισοζύγιο αυτής της πορείας και της γνήσιας σχέσης μας να αφήνει πλεόνασμα.

Σήμερα ένας κύκλος κλείνει. Κλείνει μέσα του εμπειρίες, γεύσεις ζωής και άφθονα συναισθήματα. Ταυτόχρονα όμως ανοίγει ένας άλλος κύκλος.  Ελπίζω και εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να είναι το ίδιο ενδιαφέρον, συναρπαστικός και δημιουργικός. Μετά από 25 χρόνια «περιπλάνησης» στην αγαπημένη μου Φθιώτιδα, αποφασίζω να επιστρέψω στην «Ιθάκη» μου. Στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στον τόπο που λατρεύω διαχρονικά και με αμείωτη ένταση και πάθος από τότε που θυμάμαι το «είναι» μου.

Αγαπητοί μου συμπολίτες του Δήμου Καμένων Βούρλων

Δεν θα χρειαστεί ξανά να ρωτήσετε και να πείτε το «Γιατί Ηλία όχι εδώ;» που μου απευθύνατε κάθε φορά, που ζήτησα τη στήριξή σας και την ψήφο σας στο παρελθόν. 

Σήμερα στέκομαι μπροστά σας και σας δηλώνω με συγκίνηση, με δέος, με ταπεινότητα, αλλά και με πίστη, πάθος και λαχτάρα (να πετύχουμε και να δημιουργήσουμε) την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχός σας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. 

Δεν πήρα αυτή την απόφαση ούτε βιαστικά ούτε «σε βρασμό». Όπως ήδη οι περισσότεροι γνωρίζετε, εδώ και δυο χρόνια αλληλεπιδρούμε, προβληματιζόμαστε, συνδιαλεγόμαστε  και ζυμωνόμαστε σε μια ιδέα. Σε μια ανάγκη, σε μια ελπίδα και σε μια φιλοδοξία: Να βάλουμε τέλος στην παρακμιακή πορεία του τόπου μας. Να βγούμε από τη μιζέρια που μας μαστίζει και να διώξουμε το γκρίζο από πάνω μας. 

Δυστυχώς σήμερα ο Δήμος μας δεν είναι απλώς σε κρίση. Είναι σε παρακμή. Λες κι έχει ενσωματώσει όλες τις χρόνιες παθογένειες της χώρας. Χωρίς όραμα. Χωρίς σχέδιο. Χωρίς μεράκι για δημιουργία. Απλά κακή και συγκεντρωτική διαχείριση, για να περνούν καλά ο ένας και η ολιγομελής παρεούλα των βολεμένων, των ευνοημένων και των εξαρτώμενων.. «Βρώμα, δυσωδία, σκουπιδαριό, αταξία, ανομία και κυρίως γκρίζο γύρω μας και μέσα μας. Αδικίες και ανισότητες. Καμιά προοπτική. Καμία ελπίδα..» Αλίμονο μας, μόνο με τέτοιες λέξεις μπορεί να μας περιγράψει ο σύγχρονος περιηγητής. Κι όσοι έτυχε να ζήσουν ή να ακούσουν και να αναμεταδώσουν για τον τόπο παραθερισμού του Ωνάση, του Καραμανλή, του Βασιλιά της Λιβύης, των Σαουδαραβών πριγκήπων κ.ο.κ. δεν γίνονται πιστευτοί από τους σύγχρονους, με όσα βιώνουν..

Ο Δήμος μας πάλιωσε, σκούριασε και γέρασε. Όλο αυτό πρέπει να το γυρίσουμε ανάποδα. Ασυμβίβαστα, τολμηρά και χωρίς εκπτώσεις. Θα νικήσουμε και θα ξεπεράσουμε το παρελθόν, μόνο αν αναμετρηθούμε με το μέλλον. Η ζωή να μη μας κυνηγά. Εμείς να την προλαβαίνουμε και να τη συνδιαμορφώνουμε. Για να κερδίσουμε τις μάχες, πρέπει πρώτα να τις δώσουμε. Με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Με υπερβάσεις. Χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Να ξεπεράσουμε γραμμές και να γκρεμίσουμε τείχη (Άλλωστε τα σκουπίδια δεν έχουν ιδεολογία ούτε οι λακκούβες χρώμα..) Να βγούμε στον ήλιο. Να συνεννοηθούμε, να συναινέσουμε και να συνεργαστούμε. Να τολμήσουμε να ονειρευτούμε.

Φίλες και φίλοι

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ιστορία γράφουν οι παρέες και οι ομάδες. Σας καλώ να το πιστέψουμε όλοι μαζί. Να γίνει ο κοινός μας στόχος. Να το κάνουμε την προσωπική υπόθεση της κάθε μιας και του καθένα από εμάς. Να γίνουμε μία και μοναδική παρέα και ομάδα. Με ανθρώπους με φρεσκάδα αλλά και εμπειρία. Άξιους και ικανούς. Που επιθυμούν να δώσουν κι όχι να πάρουν. Να δημιουργήσουν και να φτιάξουν κι όχι για να φτιαχτούν..

Ελάτε να σηκώσουμε ανάστημα. 

Να απελευθερώσουμε τη δύναμη του τόπου μας.

Να πατήσουμε γερά στη γη και να τολμήσουμε να ξανασηκώσουμε τα μάτια ψηλά.

Να σηκωθούμε εμείς και να ξανασηκώσουμε το Δήμο μας εκεί που του πρέπει.

Ηλίας Γ Κυρμανίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Από admin