Ο Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε χθες, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, με ιδιαίτερη επιτυχία, την τρίτη θεματική εκδήλωση του, που ως κεντρικό άξονα είχε τις γυναίκες.

Αφού ευχαρίστησε όλες τις παρευρισκόμενες για την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους, αναφέρθηκε στον πολυσχιδή και σημαντικό ρόλο των γυναικών σήμερα και πώς η Κυβέρνηση μέσα από πολιτικές και δράσεις που έχει αναλάβει προσπαθεί να στηρίξει ουσιαστικά τη γυναίκα ως επιχειρηματία, εργαζόμενη, αγρότη, συνταξιούχο και φυσικά ως μητέρα και σύζυγο.

Να τη στηρίξει για θέματα που αφορούν την απασχόληση και την ένταξη στην αγορά εργασίας, το διαθέσιμο εισόδημά της, την εύρεση στέγης, την προστασία από φαινόμενα βίας, τα ζητήματα υγείας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των γυναικών και της οικογενειακής πολιτικής για τα επόμενα έτη, ενώ αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιούνται ή δρομολογήθηκαν στη Φθιώτιδα και τα οποία βελτιώνουν ουσιαστικά το βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων του νομού και συμβάλλουν, ώστε ο τόπος μας να ανέβει πιο ψηλά και η Φθιώτιδα να αλλάξει σελίδα, να πάει πιο μακριά.

Έργα, όπως είναι η νέα πτέρυγα Ακτινοθεραπείας και Χημειοθεραπείας και αναμόρφωση του ΤΕΠ στο ΓΝΛ, η κατασκευή πανεπιστημιακών κτιριακών υποδομών και φοιτητικών εστιών στη Λαμία, η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου, η αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, των ιαματικών μας πηγών και του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών και η δρομολόγηση σημαντικών αγροτικών έργων, δρόμων και δικτύων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Οικονομικών βράβευσε γυναίκες από τη Φθιώτιδα οι οποίες έχουν ξεχωρίσει για την ιδιαίτερη προσφορά τους στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Για την προσφορά τους στην κοινωνία, στην επιστήμη, στον εθελοντισμό, στην οικογένεια, στην επιχειρηματικότητα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού ευχαρίστησε τις γυναίκες της Φθιώτιδας για τη στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια, τις κάλεσε να παραμείνουν στον αγώνα για την περαιτέρω ανάταξη της χώρας και της περιοχής μας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Από admin