«Τα έργα τα προεκλογικά, τρώνε τον Δήμαρχο!»

Γράφει Ο Παρατηρητής της Πλατείας

Απομένουν κάπου 5 μήνες μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, όπου θα αναδειχθούν οι νέες δημοτικές / περιφερειακές Αρχές.

Ακόμη κι αν πολλοί το αγνοούν, οι εν ενεργεία Δήμαρχοι φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν. Πώς; Μα φυσικά, με την ξαφνική πρεμούρα για έργα! Δώσε μελέτες για πεζοδρόμια και μονοπάτια, πάρε κι αποφάσεις για παιδικές χαρές (σιγουράκι για τους Προέδρους που συμπλέουν με τον Δήμαρχο), να και το κόψιμο των χόρτων κοντά στο καλοκαίρι για να μας βρουν καθαρούς και ασβεστωμένους οι επισκέπτες (στα κεντρικά σημεία γιατί στα στενά, μεταφερόμαστε σε κλίμα τροπικό και..χορταριασμένο).

Φυσικά, δε λείπουν και οι μεγαλοπρεπείς τίτλοι μελετών που καταφθάνουν έτοιμες εν μία νυκτί και υπόσχονται την μεταμόρφωση του Δήμου (ουάου), χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε από που μας ήρθαν, ποιος τις έφτιαξε και κυρίως ΠΩΣ τις έφτιαξε. Εντάξει, το καταλάβαμε κύριοι, έρχονται εκλογές! Εσείς το έχετε καταλάβει ότι τα έργα τα προεκλογικά τρώνε αυτόν που τα φτιάχνει;

Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν είναι να δουλεύετε τόσο σκληρά τους τελευταίους μήνες της θητείας σας, μήπως να εισηγηθούμε στον Υπουργό Εσωτερικών τη διενέργεια εκλογών μια φορά το χρόνο, μπας και δούμε προκοπή!

Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθω με περισσότερα και καλύτερα!

Ο Παρατηρητής της Πλατείας

Από admin