Ευχαριστήρια επιστολή τού Προέδρου της Κοινότητας Σπερχειάδας Νίκου Τζιβελέκα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την χρηματοδότηση 2 έργων της Κοινότητας

Δύο από τις βασικές μας προτάσεις – επιδιώξεις από τις εκλογές 2019, ήταν η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Σπερχειάδας και η κατασκευή δρόμου περιπάτου από την ανατολική είσοδο έως το γήπεδο της Κάτω Καλλιθέας.

Αρχές του 2020, ήδη μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραγιάννη, με στόχο την εύρεση πόρων για την κατασκευή των παραπάνω έργων, εξίσου σημαντικών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Η θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν άμεση, υπό την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα κατέθετε τις σχετικές μελέτες.

Έτσι και παρά την καθυστέρηση 1,5 έτους για την υποβολή της μελέτης, εγκρίθηκε το ποσό των 482.000 ευρώ στις 23/6/2021 από την Περιφερειακή Οικονομική Επιτροπή.

Πριν λίγες μέρες, το ποσό των 2.681.000 ευρώ για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Σπερχειάδας, πήρε το πράσινο φως.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα και τον π. Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραγιάννη για την ικανοποίηση και την χρηματοδότηση αυτών των χρόνιων αιτημάτων της Σπερχειάδας.

Να τονίσω πως δεν επιδιώκω εύσημα και περγαμηνές. Όμως, δεν μπορώ να δεχτώ απαράδεκτες συμπεριφορές από ορισμένους, οι οποίοι δεν τολμούν να αναγνωρίσουν την προσπάθεια όσων έτρεξαν για αυτά τα έργα και όχι μόνο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φωτογραφίες, προκειμένου οι ίδιοι να τα εκμεταλλευτούν ψηφοθηρικά, βάζοντας το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου.

Κλείνοντας, με αυτά τα δύο έργα ολοκληρώνω την ενεργή ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Με εκτίμηση,
Νίκος Τζιβελέκας

Από admin