Ανακοίνωση για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Κοινότητα Μακρακώμης
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Δήμου Μακρακώμης
κ. Γεώργιο Χαντζή
Πρόεδρο Δ.Σ. Δ. Μακρακώμης
κ. Χρήστο Τσελεπή (με την παράκληση να διαβαστεί στο αμέσως επόμενο Δ.Σ.)
Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας
κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας
κ. Παναγιώτη Ράμμο
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλο
κα. Χαρούλα Δεληκούρα
Πρόεδρο Κοινότητας Μακρακώμης
κ. Δημήτριο Λιάσκα
Πρόεδρο Επαγγελματοβιοτεχνών Κοινότητας Μακρακώμης κ. Ιωάννη Καλοπήτα
Πριν λίγες ημέρες, έγινε ευρέως γνωστό μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από συζητήσεις συνδημοτών ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 21/7 κλείνει το κατάστημα ΕΛΤΑ στην Κοινότητα Μακρακώμης.
Παράλληλα και μόλις χθες (18/07/2023 και ώρα 14:30), έλαβα πρόσκληση από τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή, με την οποία μας καλεί σε ιδιωτική συνάντηση στο γραφείο του, μαζί με τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευθύμιο Παπαευθυμίου, της Ελάσσωνος Παναγιώτη Ράμμο και τον Πρόεδρο Κοινότητας Μακρακώμης κ. Δημήτριο Λιάσκα.
Επίσης έλαβα επιστολή, δια μέσω Facebook στις 18/07/2023 και ώρα 11:36 π.μ. από τον Πρόεδρο Επαγγελματοβιοτεχνών Κοινότητας Μακρακώμης κ. Ιωάννη Καλοπήτα (η αντιμετώπιση ενός τέτοιου σοβαρού ζητήματος στο μεγαλείο της…), επιστολή με την οποία ο Σύλλογος προτίθεται να αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του καταστήματος ΕΛΤΑ Μακρακώμης για δυο χρόνια.
Πρόταση που δεν επιλύει το πρόβλημα, απλώς καθυστερεί το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος. Θα πρέπει εδώ να τονίσω ότι η πρόταση αυτή γίνεται για λόγους εντυπώσεων και αποποίηση των όποιων ευθυνών του προέδρου Επαγγελματοβιοτεχνών Κοινότητας Μακρακώμης κ. Ιωάννη Καλοπήτα αφού εκ των προτέρων γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι νομικά εφικτό.
Στην εν λόγω συνάντηση, αποφάσισα να μην παρευρεθώ για τους εξής λόγους:
Ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής μας κάλεσε τρεις (3) μέρες πριν το φημολογούμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Μακρακώμης σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για να ρωτήσει τη γνώμη μας, να ανταλλάξουμε απόψεις και προτάσεις, όταν ο ίδιος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ιδιαίτερα της Δ.Ε. Μακρακώμης, γνωρίζαν εδώ και μήνες το τι ακριβώς συνέβαινε, μόνο και μόνο για να συγκαλύψει την απραξία της Δημοτικής Αρχής και να μας κάνει συνυπεύθυνους.
Επίσης δεν έχει προηγηθεί καμία επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς ισχύει και τι ακριβώς συμβαίνει.
Επιπλέον καλούμαι ως περιφερειακός σύμβουλος και όλως τυχαίως ως υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς όμως να κληθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ούτε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, ούτε καν ο αρμόδιος για εμπορικά ζητήματα θεματικός Αντιπεριφερειάρχης. Είναι ξεκάθαρη πρόθεση της πρόσκλησης του Δημάρχου αποκλειστικά σε εμένα για να με καταστήσει συνυπεύθυνο στο συγκεκριμένο θέμα. Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης και δράσης του ο οποίος αποτελεί δείγμα ξεπερασμένων μικροπολιτικών παιχνιδιών.
Τέλος, δεν συγκαλείται ως αρμόζει στη σοβαρότητα του θέματος, δημόσια ενημέρωση – συζήτηση, στην οποία θα μπορούσαν να παρευρεθούν οι βουλευτές του νομού και εκπρόσωποι των ΕΛΤΑ ώστε, ακόμη και την ύστατη στιγμή να γίνει τουλάχιστον μια ειλικρινής συζήτηση.
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι αντιδήμαρχοι,
Είχατε πληροφορηθεί εδώ και πολύ καιρό όπως αποδείχθηκε, την κατάσταση και σκόπιμα, μας την αποκρύψατε για να εξυπηρετήσετε πολιτικούς σκοπούς σας.
Αγνοήσατε και την σχετική προειδοποιητική επιστολή του Προέδρου της κοινότητας Μακρακώμης (αρ. πρωτ.: 71502/194-25/05/2021) για την απαξίωση των ΕΛΤΑ , η οποία σας προειδοποιούσε πριν δυο (2) χρόνια για το τι μέλλει γενέσθαι.
Όλα αυτά είναι επικίνδυνες προχειρότητες και μικροπολιτικά τερτίπια που δεν αρμόζουν σε σύγχρονους, μορφωμένους ανθρώπους, πολλώ δε μάλλον σε αιρετούς.
Θα κλείσω με τις εξής προτάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν πράξεις αν γνωρίζαμε εγκαίρως την κατάσταση.
Στην θέση σας:
• Θα είχα φροντίσει έγκαιρα να διερευνήσω κάθε πτυχή του θέματος με συναντήσεις με κάθε εμπλεκόμενο φορέα.
• Θα ενημέρωνα πλήρως σε δημόσια ανοιχτή συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες για το θέμα, ώστε να συντονίσουμε μαζικά τις κινήσεις μας.
• Θα φρόντιζα να εξαντλήσω κάθε μέσο για την παραμονή του καταστήματος ΕΛΤΑ και στην Κοινότητα Σπερχειάδας και στην Κοινότητα Μακρακώμης , μιας και οι κοινότητες και η εξυπηρετούμενη έκταση είναι πολύ μεγάλη.
Σε κάθε περίπτωση από την στιγμή που ενημερώθηκα με την όποια δυνατότητα έχω, έχω ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες.
Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, ως δημότης και ως αιρετός, ήμουν, είμαι και παραμένω ενεργά παρών και έτοιμος να συνδράμω σε κάθε σοβαρή πρωτοβουλία για την διατήρηση των καταστημάτων ΕΛΤΑ, όπως επίσης και στην ενίσχυση όλων εκείνων των υπηρεσιών, που δικαιωματικά αξίζει ο Δήμος μας.
Με εκτίμηση,
Κωσταντίνος Α. Καραγιάννης
Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Από admin