Γιατί οταν καταγράφεις τα πραγματικά προβλήματα απ’το στόμα των κατοίκων που τα βιώνουν, προτείνεις εφαρμόσιμες, βιώσιμες λύσεις για την πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

Σε κοινότητες του Δήμου μας με μοναδικές ομορφιές! Κοινότητες με αρκετά όμως άλυτα, ακόμα, ζητήματα που χρειάζονται άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις.

Η γραφική Πάππα με την αρχαιολογική της κληρονομιά, της οποίας όμως το εσωτερικό οδικό δίκτυο εγκαταλείφθηκε πλήρως, δημιουργώντας πρακτικά καθημερινά προβλήματα για τους κατοίκους.

Η Παλαιά και η Νέα Γιαννιτσού με το παρθένο φυσικό περιβάλλον τους και τα δάση που κακοδιαχειρίστηκαν στερώντας σημαντικά οφέλη και θέσεις εργασίας.

Το Πλατύστομο, η λουτρόπολη του Δήμου μας με τον Πηλέα της, βασικό πυλώνα του πολιτισμού του που όμως κυνηγήθηκε απ’τους τοπικούς άρχοντες αντί να επιβραβευτεί για όσα προσφέρει στην πολιτισμική παιδεία του τόπου μας.

Αυτοί ήταν οι πρώτοι σταθμοί μας στο νέο γύρο επαφών μας με τους δημότες!

Γιατί όταν καταγράφεις τα πραγματικά προβλήματα απ’το στόμα των κατοίκων που τα βιώνουν, προτείνεις εφαρμόσιμες, βιώσιμες λύσεις για την πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

Αυτοί που μένουν όλο τον χρόνο εδώ, είναι αυτοί που κρατούν όρθια και πραγματικά «ζωντανά» τα χωριά μας.

Χωρίς αυτά δεν χάνονται απλώς οικισμοί, αλλά μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου μας.

Μόνο η ανασυγκρότηση θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και συνθήκες ανάπτυξης για να γυρίσουν στον τόπο τους και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε λόγο στα παιδιά που γεννιούνται εδώ, να παραμείνουν σ’αυτόν τον τόπο.

Να πειστούν ότι υπάρχει μέλλον εδώ, γιατί δυστυχώς δεν μπορούν να το δουν μέχρι σήμερα.

Εμείς που μείναμε εδώ, πολλές φορές νιώθουμε πως παλεύουμε για τα αυτονόητα.

Γιατί η περισυλλογή απορριμμάτων, ο καθαρισμός πλατειών, οι τσιμεντοστρώσεις και οι επιχορηγήσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι τόσο αυτονόητα όσο και δεδομένα.

ΠΑΠΑ,ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΥ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ

 

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ, ΚΑΤΩ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΚΛΩΝΙ

 

Από admin