Γράφει ο Γιάννης Λαμπαδιάρης
«ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ» ΤΟΥ κ. ΧΑΝΤΖΗ ΣΤΟΝ «ΑΧΙΛΛΕΑ»
«Επι της αρχής θεωρώ αντιδεοντολογικό να μου ζητείται συνέντευξη από την εφημερίδα του Συλλόγου των Απανταχού Μακρακωμιτών «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», που ο Πρόεδρός του, είναι υποψήφιος σε αντίπαλο Δημοτικό Συνδυασμό με ότι
αυτό συνεπάγεται !!!»
Γιώργος Χαντζής, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης
Αυτή ήταν η απάντηση του νυν και υποψήφιου Δημάρχου κ. Χαντζή στην πρόσκληση που απηύθυνε ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Μακρακώμης για συνέντευξη με κοινές ερωτήσεις για το τί έκανε η δημοτική αρχή στην τετραετία που πέρασε και τι σχεδιάζουν για την επόμενη πενταετία για τον Δήμο και ιδιαίτερα για την Μακρακώμη.
Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ, αρ. φύλλου 314 κυκλοφόρησε προχθές, υπό την προσωρινή διεύθυνση της Αντιπροέδρου του Συλλόγου των απανταχού Μακρακωμιτών κας Στέλλας Παπαδημητρίου, αφού εγώ ως Πρόεδρος, από τις 13.07.2023, πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για δημοτικός σύμβουλος, έχω αναστείλει την ιδιότητά μου ως εκδότης του ΑΧΙΛΛΕΑ για λόγους δεοντολογίας.
Στο φύλλο που κυκλοφόρησε φιλοξενούνται οι απαντήσεις των άλλων δύο υποψηφίων και ολόκληρη η επιστολή –απάντηση του κ. Χαντζή. Αξίζει να τις διαβάσετε.
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για την διαφήμιση που μου έκανε με την στάση του και την σημασία που φαίνεται ότι δίνει στην υποψηφιότητά μου.
Ποτέ δεν μου πέρασε από τον νου ότι η υποψηφιότητά μου θα ήταν τόσο σημαντική, ώστε, για «να μου την βγεί» κοτζάμ Δήμαρχος, θα προτιμούσε με τόση αλλαζονία να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια μιά τόσο σοβαρή και καταξιωμένη εφημερίδα που επί 46 χρόνια ενημερώνει, εκφράζει τον παλμό και προβάλει με συνέπεια τα ζητήματα της Δυτικής Φθιώτιδας, και να δείξει τόσο προκλητικά την περιφρόνησή του στους περισσότερους από 5.000 απανταχού Μακρακωμίτες και τους φίλους μας!
Αναρωτιέμαι επίσης και για τον τρόπο σκέψης πίσω από αυτή την στάση. Δηλαδή, κύριε Δήμαρχε, αν, ας πούμε, ξαναβγαίνατε δήμαρχος δεν θα ξαναμιλάγατε σε κανέναν που δεν θα σας έχει ψηφίσει?
Αυτό όμως που πραγματικά με ξεπερνάει και θα ήθελα, μέ όλη την καλή διάθεση, να καταλάβω είναι τι εννοούσατε, κύριε Δήμαρχε, όταν γράψατε «… με ότι αυτό συνεπάγεται!!!» (τα θαυμαστικά δικά σας). Τι φανταστήκατε άραγε? Ότι, επειδή ο Πρόεδρος του Συλλόγου είναι υποψήφιος, όπως φυσικά έχει κάθε δικαίωμα, ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ θα μπορούσε να σας λογοκρίνει? Ή να αλλοιώσει τις δηλώσεις σας? Ή μήπως φοβηθήκατε ότι θα δημοσίευε καμιά φωτογραφία σας που θα υποβάθμιζε την ομορφιά σας? Στο τελευταίο αστειεύομαι, αλλά,ειλικρινά, απορώ!…
Φυσικά, καταλαβαίνω ότι δεν θα είχατε πολλά να πείτε για τα έργα της τετραετίας σας. Είχα, πάντως, σημειώσει την υπόσχεση που με ηρωική αυτοθυσία έδωσε πρόσφατα το alter ego σας, ο κ. Κοντογεώργος, σε ανάρτησή μου στο FB, ότι θα απαντήσετε αναλυτικά στο άρθρο του προηγούμενου ΑΧΙΛΛΕΑ για τα έργα στην Μακρακώμη που δεν έγιναν την τελευταία τετραετία και πραγματικά πίστευα ότι θα ήταν μέρος της συνέντευξής σας .
Καταλαβαίνω, επίσης, το πόσο άβολο είναι για σας το να δώσετε νέες υποσχέσεις σήμερα για την επόμενη τετραετία σε ένα κοινό που σας ξέρει, ήδη,τόσο καλά (αν και, ακούστε με, είναι πολύ χαμηλού ρίσκου, αφού κανείς δεν θα σας ζητήσει τον λόγο μετά τις 8 Οκτωβρίου).
Μπορούσατε, βέβαια, όλα αυτά να τα αποφύγετε με ένα απλό τρόπο: μπορούσατε να βάλετε ένα από τους έμπειρους συμβούλους σας να σας γράψουν μιά πομπώδη έκθεση ιδεών που θα απαντούσε στις ερωτήσεις της συνέντευξης, χωρίς να σας καίγεται καρφί για την πραγματικότητα και για την επόμενη ημέρα. Ακριβώς όπως κάνατε στην αντίστοιχη συνέντευξη στον ΑΧΙΛΛΕΑ στις εκλογές πρίν από 4 χρόνια.
Πάντως, ακούστε με. Ποτέ δεν είναι αργά. Πάντα μπορούμε να μαθαίνουμε και από τα λάθη μας.
Σας εύχομαι καλή δύναμη.

Από admin